back to top
Bedrijf

Uw specialist in industriële ventilatie met meer dan 100 jaar ervaring.

Over ons

Marelli 

Opgericht in Milaan (Italië) in 1891 door Ercole Marelli, produceerde MARELLI eerst electrische toestellen. In 1896, begon de productie van de eerste ‘agitatori d’aria‘ in Europa, de voorhouders van de huidige ventilatoren. Daarna, werd de productie uitgebreid tot electrische motoren, water pompen, machttransformatoren, industriële alternatoren,…

MARELLI is al meer dan 100 jaren actief in België en is aanwezig in België, Noord Frankrijk, Luxemburg of nog Nederland.

Ons bedrijf geniet een prima bekendheid in de gebieden van industriële ventilatie. MARELLI adviseert, verkoopt, bouwt en verdeeld zijn producten bij de industriele klanten, zoals industriële gebruikers, installateurs, studie-burelen of integrateurs.

Wij hebben een ventilator voor elke industriële toepassing, van een eenvoudig toestel tot complexe industriële systemen gebruik (ATEX, hoge temperaturen, speciale stalen, heavy-duty) in, o.a. de ontstoffing, de glasfabrieken, de houtindustrie, de metaalindustrie, de ontstoffing, de ‘HVAC’, de landbouwindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de scheepsbouw, de cement industrie, de staalfabrieken, de werktuigen, de verfcabines, de ketels en ovens, de petrochemische industrie, ,…

Photo Marelli def centré
ISO BE012699 MARELLI 2021 2024

Kwaliteitsdienst

Na een jarenlange kwaliteitsdienst, verkregen wij, sinds November 2009, het certificaat volgens de ISO 9001 norm, afgeleverd door ‘Bureau Veritas’.

De doelstellingen zijn talrijk : de industriële klanten tevredenheid garanderen, de kwaliteit en de traceerbaarheid van de producten en diensten te garanderen, de zelfde taal dan onze klanten te spreken, de continuîteit van het bedrijf verzekeren en op de risico’s en de kansen vooruitlopen.

Op 3 Augustus 2021, hebben wij onze nieuwe certificaat ISO 9001:2015 verkregen (klik hier), met een aangepaste toepassingsgebied nog meer gericht tot de klanten tevredenheid :

“Listening and advising the customer for the selection, manufacturing, distribution and after-sales service of industrial ventilation systems (industrial fans, blowers, HVLS fans, axial impellers, components and accessories)”.

Om deze kwaliteit te kunnen garanderen, verplichten wij ons tot :

– om de klant te luisteren, te begrijpen en te adviseren
– om een kwalitatief en duurzaam product aan te bieden
– van een vertrouwde en erkende leverancier
– die het beste beantwoordt aan zijn technische en budgettaire behoeften,
– met respect voor de vereisten (naleving van lastenboek en offerte)
– en door te voldoen aan zijn verwachtingen op het gebied van competentie, service, reactievermogen, flexibiliteit, levering en traceerbaarheid.
– om de klant relevante informatie te verstrekken over onze producten en diensten (brochures, website, nieuws, enz.)
– in overeenstemming met de vereisten van het kwaliteitsmanagement-systeem en de geldende normen, voorschriften en goede zakelijke praktijken.

U vindt hier de volledige versie van de Management commitment en het Kwaliteitsbeleid.

Merken

Vandaag biedt MARELLI uitrustingen voor industriële ventilatie aan zijn klanten aan door internationale beroemde merken te vertegenwoordigen.
Vanaf de kleinste standaard ventilator voor 100 m³/h tot de op maat ventilator voor 2.000.000 m³/h.

Klik op de logo van de fabrikant om hun website te bezoeken.

Geschiedenis

2021

Op 3 Augustus, hebben wij onze nieuwe certificaat ISO 9001:2015 verkregen, met een aangepaste toepassingsgebied nog meer gericht tot de klanten tevredenheid

Start van de samenwerking met firma MARELLI VENTILAZIONE (Italïe), fabrikant van industriële ventilatoren, met een complete aanbieding van lage, midden en hoge druk centrifugale ventilatoren en stevige axiale ventilatoren. Gespecialiseerd in het bouwen van ventilatoren voor broodoven, bakkerij en deeg, Marelli Ventilazione heeft meer dan een eeuw ervaring en heeft een ventilator voor elke toepassing ontwikkeld.

2021

2020

Marelli viert zijn 100 jaren (1920 – 2020) in België !
Nu willen wij verder groeien op basis van deze lange ervaring om tegelijkertijd nieuwe producten en technologies voor onze klanten te ontwikkelen.

Start van de vertegenwoordiging van firma EVEL (Italie), fabrikant van industriële luchtverdelers (ook destratificatoren genoemd), met een diameter van 2,5 tot 7 m, voor een debiet tot 850.000 m³/h.
Gekoppeld met een EC motor, deze luchtverdelers ‘mengelen’ de verschillende koude en warme luchtzones (in een nieuw lokaal en al met een HVAC systeem uitgerust) en zorgen voor een balangrijke energiebesparing (verwarming of airco).
Geschikt voor landbouw, opslag- en productieruimte, silos, veehouderij,…

2019

2018

Nieuwe ISO 9001:2015 certificaat, nog meer gericht tot de klanten tevredenheid ! Meer info hier.

2018

Begin van de vertegewoordiging van firma HD FANS (Italië), fabrikant van opmate ‘heavy-duty’ ventilatoren, voor debieten tot 2.000.000 m³/h en druk tot 3.500 mmWK.
Axiale en centrifugale ventilatoren, op basis van de specificaties van de klant, met speciale opbouw en materialen, ATEX en API constructie, voor temperaturen tot +950°C,…

Aanpassing van onze logo tot “Industrial Ventilation Solutions“, dit om de nadruk te zetten op het zoeken naar optimale oplossingen voor onze klanten op gebied van industriële ventilatie.
Marelli biedt niet enkel een ventilator, maar vooral een oplossing voor zijn klanten.

2015

2014

Nieuwe gamma van Italiaanse ESAM zijkanaalventilatoren, geschikt voor druk- en vacuüm toepassingen. Deze blowers zijn robuust, compact en onderhoudsvrij. Gefabriceerd in corrosiebestendig aluminium, ze zijn gekoppeld met een twee polige enkel- of driefasige elektrische motor van 0,2 tot 25kW.

Marelli biedt zijn klanten meer dan 100 series van industriele ventilatoren en 20 series van waterpompen aan, elk ervan verkrijgbaar in verschillende modellen, wat duizenden combinaties geeft, inclusief ATEX, hoge temperaturen, speciale stalen en maatwerk. Zo verzekeren wij een aangepaste aanbieding voor iedere aanvraag.

2013

2012

Naargelang van het B.V.Q.I. onderzoek van begin Augustus, wordt onze ISO 9001-2008 certificaat verlengd voor 3 jaren ! Wij zijn ervan overtuigd dat dit ons mogelijk maakt om met U verder te gaan.

Nieuwe Internet site ‘marelli.be‘, gebruiksvriendelijker en vooral uitgebreider op gegevens en technisch vlak !

Start van de vertegenwoordiging van firma FISCHBACH (Duitsland), fabrikant van industriële ventilatoren en luchtbehandelingsgroepen, met 100% regelbare disc-rotor motor, ideaal voor HVAC toepassingen.

2011

2009

Om de tevredenheid van onze klanten te garanderen door de kwaliteit van onze aangeboden produkten en diensten, is MARELLI gecertificeerd volgens de ISO 9001:2008 norm.

Uitbreiding van de distributiezone naar Luxemburg, Nederland, Noord Frankrijk, Groot-Britannie en Zwitserland.

Start van de vertegenwoordiging van firma HASCON (Italië), gespecialiseerd in de productie van axiale schoepenwielen.

Oprichting van onze website ‘marelli.be‘, aanhoudend bijgewerkt.

2008

2006

Verandering van directie.
Met een gloednieuwe commerciele aanloop, en steun op de optimale aflevering van technische oplossingen, worden al de eisen van de klant beantwoord.

Oprichting van firma Marelli-BALTOGAR, ontwikkelaar van ‘heavy-duty’ ventilatoren.

1998

1986

Oprichting van de firma DYNAIR (Italië), en vertegenwoordiging in België, waardoor de productie van ons bestaand gamma uitbreidt.

Oprichting van firma EUROVENTILATORI (Italië), die de vorige productie van de industriele ventilatoren overneemt, en die wij steeds in België vertegenwoordigen.

Grote financiele problemen en faillissement. De groep werd in onderdelen gesplitst.

1981

1968

Reorganisatie in 4 industriële polen : energie, spoorwegen, massaproductie en aerotechnieken.

Marelli wordt een wereld beroemde bedrijf in zijn sector, en telt meer dan 7.100 medewerkers.

1963

1930

Begin van de productie van energie centrales voor staal industrie, scheepsbouw en spoorwegen sector. Productie van water pompen voor bouwkunde.

Begin van de productie van industriële alternatoren en macht transformatoren.

1922

1920

Begin van de vertegenwoordiging in België van de productie van firma Ercole Marelli.

Begin van de productie van electrische motoren, water pompen, industriële ventilatoren en transformatoren.

1905

1896

Ercole Marelli brengt de eerste “agitatori d’aria“, de voorouder van de huidige ventilatoren, op de Europese markt.
Vijf jaren later wordt Marelli de wereldleider van deze producten.

Oprichting van firma “Ercole Marelli” in Milaan (Italië).

1891